top of page

«Поезія – це завжди неповторність…»

(Ліна Костенко)

         21 березня 2017 оголошено Всесвітнім днем поезії. Ось чому з ініціативи вихованців гуртка «Юні краєзнавці» від КЗ БРР «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді» на базі Світильнянського НВК вирішили провести літературний флешмоб «Вуличні читання». Два дні 21-22 березня на кожній перерві учні декламували улюблені вірші відомих українських та зарубіжних поетів. Учасники Літературної студії НВК презентували авторські твори, присвячені іменинникам березня Тарасу Шевченку, Ліні Костенко, Максиму Рильському, а також приходу весни та Музі поезії – Евтерпі!

         Читання пройшли у ліричній атмосфері. Лунали вірші і про кохання, і про Україну, і про природу… Але найпопулярнішою виявилася творчість нашого Кобзаря. Його вірші і навіть цілі поеми виконували усі учні – з 1 і по 11 клас. Усім присутнім сподобався захід, який був імпровізацією. І навіть дощова погода, яка змусила перенести флешмоб у стіни НВК, не зіпсувала настрій! Читання викликали захват, тому і продовжилися наступного дня.

         Флешмоб проводили з метою популяризації поезії серед учнівської молоді, виховання в учнів патріотичних почуттів до великих діячів своєї Батьківщини та шанобливого ставлення до творчості поетів зарубіжної літератури. Але в ході заходу усі присутні помітили нові літературні та акторські таланти, які так емоційно декламували свої улюблені вірші! Маємо надію, що такі читання стануть традиційними у нашому закладі та поширяться у інші школи Броварського району.

Чернійчук Василина Василівна,

керівник Літературної студії Світильнянського НВК

та гуртка «Юні краєзнавці»(БРЦПВУМ)

   22.02 з нагоди 3 річниці Революції Гідності в школі проведено лінійку-реквієм під девізом «Рости, живи і пам’ятай». Одинадцятикласники підготували матеріал про події на Майдані Незалежності, розповіли про нашу землячку, Героя України, броварчанку А. Дворянець. Хвилиною мовчання вшанували героїв Небесної Сотні. Учні та вчителі із сумом та болем в серці переглядали світлини «Галереї Національної пам’яті», яку погодився нам продемонструвати вчитель історії Літківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сацьків Я. Ф..

    Не дамо пам’яті застигнути! Герої не вмирають! Вони вічно будуть жити в наших серцях.

                                                                                                                                 Педагог-організатор Топіха Л. А.

   15.02.17 до двадцять восьмої річниці виведення  військ з Афганістану  старшокласники  підготували виховний захід «Сторінками афганської війни» на який був запрошений односельчанин воїн-афганець Шевченко Ю. П. Вчителі та учні школи зібралися щоб вшанувати пам’ять тих, хто поліг в афганських ущелинах та поклонитися тим, хто прийшов із війни живим хоча з пораненою душею, хто виконував інтернаціональний обов’язок на території інших країн.

                                                                   Педагог-організатор Топіха.Л.А.

19 січня 2017 року у Світильні -

 «А той третій празник – Святе Водохреща»

Новорічні свята у Світильні

    Новорічні свята – це найочікуваніший період в нашому житті! І дорослі, і малі чекають його з нетерпінням! Ось і учні Світильнянського НВК вирішили поєднати корисне з приємним і творчо провести зимові канікули! Багато чого відбулося на початку нового 2017 року, але про це детальніше…

    7 та 13 січня вихованці гуртків «Літературна творчість» та «Юні краєзнавці» (БРЦПВ) готували  святкові вертепи, вбиралися у цікаві костюми, брали в руки велику саморобну зірку, музичні інструменти і ходили від будинку до будинку з колядками та щедрівками, присвяченими різдвяним святам. Учні розігрували традиційні обряди водіння «Кози» та «Меланки», бажали щастя членам сімей, процвітання господарств та Божого благословення на весь рік!

 11 січня відбувся надзвичайний «Вечір колядок»! Стіни Світильнянського НВК вже традиційно зустрічали колядників звідусіль!

   Вечір організував та провів іерей Максим Молотков, настоятель Свято-Михайлівського храму села Світильня. У святі взяли участь колективи будинків культури м. Бровари, с.м.т. Калита, с. Гоголів. Авторськими віршами дивували вихованці гуртків «Літературна творчість» та «Юні краєзнавці». А головним гостем вже другий рік поспіль є хор священників із Західної України Рожищанського благочиння (Рожищанського району, Волинської області).

У ході заходу була проведена пізнавально-просвітницька гра для діток із запитаннями про різдвяні свята. Було дуже багато охочих пограти, адже за правильні відповіді дітки отримували цікаві подарунки (книги та іграшки).

На завершення дійства о.Максим привітав усіх присутніх та з минулими та прийдешніми святами! Подякував військовим за мирне небо над головою! Хор священників молитовно виконав вічну пам'ять усім загиблим військовим у зоні АТО. Усі присутні стоячи і з молтвою вшанували загиблих!

По закінченню свята всі дітки отримали солодкі подарунки! Організатори вдячні всім багодійникам, завдяки яким відбулося свято. Особлива подяка директору Решотко Тетяні Миколаївні та педагогічному колективу НВК за тісну співпрацюють із церквою – надання приміщення для заходів та залучення дітей до просвітницької діяльності церкви!

Чернійчук Василина Василівна,

 вчитель Світильнянського НВК, керівник гуртків

«Літературна творчість» та «Юні краєзнавці» (БРЦПВ)

     За ініціативи настоятеля Свято-Михайлівського храму с. Світильня ієрея Максима Молоткова 19 грудня 2016 року учнями Світильнянького НВК була проведена Акція доброти "Привітай ближнього зі святом Святого Миколая", в рамках якої учні школи привітали зі святом майже 300 незнайомих людей.

Отець Максим закупив цукерки, що слугували подарунками, а учні школи приготували доброзичливі побажання і в костюмах ангелів поїхали нести людям радість.

     Свої пригоди учасники акції розпочали з привітання місцевого голови сільської ради Кругляка Олександра Володимировича. Далі вітали всіх, кого зустрічали по дорозі.

        Дістались і до сусідніх сіл, зокрема с. Плоске та с. Гоголів.

     Доїхавши до м. Бровари, учні Світильнянського НВК привітали учасників АТО, пенсіонерів, таксистів, охоронців, водіїв маршруток та ін.

Люди різного віку, від малечі до бабусі, радо приймали дитячі вітання, хоча й були надзвичайно здивовані.

    Після всіх цих пригод діти були хоч і стомлені, але раді, що змогли подарувати оточуючим трішки дива і приємних емоцій.

     Окрема подяка нашим «ангелам»: учениці 6 класу Чернявській Наталії, учню 3 класу Нагорному Павлу та учням 11класу Ткаченко Анні і Лящуку Станіславу.

Заступник директора з НВР Мальковець Ж.О.

    Незвично та цікаво привітала майбутніх захисників України жіноча половина нашої шкільної сім'ї: вітальні листівки, святкова стендгазета, патріотичні козацькі пісні, які виконували учні 5-11 класі, та уже звичний, для середньої ланки, конкурс малюнків

           :)

Слава Україні!

Героям Слава!

О.В. Ракул, в.о. заступника директора з ВР

      1 грудня відбулася урочиста лінійка присвячена 25 річниці проведення Всеукраїнського референдуму. Це надзвичайно важливий ювілей в житті нашого народу. 1 грудня 1991 року вирішувалося два питання: перше - це підтвердження проголошення державної незалежності України Верховною Радою 24 серпня 1991року; друге - це вибори першого Президента України. В референдумі взяло участь майже 90% населення країни, з яких майже 98% проголосували за незалежність України, причому на Донбасі - більше 60%. Воля, честь та гідність - ось наші пріоритети в минулому, сьогоденні та майбутньому!

 Юрій Аврамович Вовк, вчитель історії.

21 листопада – День Гідності і Свободи. Пам’ятаємо, шануємо, гордимося 

   16 листопада 2016 року у Світильнянському НВК було проведено музейний урок пам’яті «І біль священну ділимо навпіл» присвячений дню народження випускника Світильнянського НВК - Героя України Івана Миколайовича Марченка, який загину в Донецькому аеропорту. На заході були присутні однокласники Івана, вчителі та учні школи. Після виступу ведучих до слова була запрошені класний керівник І.Марченка Гончаренко Олена Василівна та однокласниця Кучак Наталія Павлівна. Після виступу гостей відбулась презентація книги «АД 242. Історія мужності, братерства і самопожертви.».

  Захід підготували та провели педагог-організатор Топіха Людмила Андріївна та екскурсоводи шкільного музею (учні 11 класу).

Мальковець Ж.О., заступник з НВР

ВИСТАВКА МАЛЮНКІВ ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ

 

ГОЛОДОМОРУ

 

ДІЄ З 18 ПО 30

 

ЛИСТОПАДА

   "Герої серед нас: сучасні захисники України". Під такою назвою 18 листопада в приміщенні НВК Вишгородської районної гімназії "Інтелект" відбулась обласна краєзнавча конференція учнівської молоді, присвячена Дню Гідності та Свободи. Учасницею цієї конференції була учениця 11 класу нашої школи Ткаченко Анна. Вона презентувала пошуково-дослідницьку роботу "Подарунок з фронту". В якій розповіла про важкі будні військовослужбовця, снайпера, командира стрілецького взводу 11 батальйону територіальної оборони "Київська Русь" Мальця С.С. та подарунок, дитячу іграшку, яку він передав з передової сину-першокласнику.
   Підсумки обласної пошукової акції "Герої серед нас: сучасні захисники України" оголосила Неструк Т.В., директор КЗКОР "Центр творчості дітей та юнацтва Київщини".
                                                                                                                          Керівник музею Топіха Л. А.

9 листопада учні середньої та старшої ланки разом з вчителями мали нагоду написати Всеукраїнський радіодиктант "Україна на зламі тисячоліть"

  3-10.11.16р. до 72 річниці визволення  України від німецько-фашистських загарбників та 73 річниці визволення столиці України міста Києва, з метою шанобливого ставлення до пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні та поваги до старшого покоління, у школі проведено низку заходів.

  Для учнів 2-4 та 5-6 класів у шкільному музеї екскурсоводом відділу «Село у роки Другої світової війни» Щербак Д. проведена екскурсія на тему «Пам’ять не зітреться, не зів’яне серед покоління і віки».

   Учні 7-11 класів прослухали лекцію вчителя історії  Вовка Ю.А. про етапи визволення України, значення ключових битв, як поклали початок у корінному переломі війни на користь радянських військ.

      Бібліотекар Гладка Р.О підготувала книжкову виставку л-ри «Україна у Другій світовій війні».

                                                       Педагог-організатор Топіха Л.А.

13 жовтня Броварським районним центром патріотичного виховання учнівської молоді за підтримки Броварської районної ради було проведено «Вечір мужності та відваги», на якому були присутні учасники АТО, волонтери, педагогічні працівники, вихованці гуртків. Серед учасників заходу була і екскурсовод музею, учениця 11 класу Ткаченко Анна. Вона презентувала розповідь про нашого односельця, кіборга Марченка І. М., який загинув в  терміналі Донецького аеропорту.

    Хвилиною мовчання вшанували присутні всіх загиблих жителів Броварського району. А воїни АТО, серед яких і наш демобілізований односельчанин Малець С.С., були нагороджені медалями «За відвагу», та цінними подарунками.

  Керівник музею  Топіха Л.А.

  14 жовтня на день Захисника Вітчизни в приміщенні сільської ради сільським головою Кругляком О.В., представником районної ради та членами Броварської громадської організації учасників АТО нашим односельцям    демобілізованим воїнам АТО були вручені медалі «За заслуги».

  Привітати захисників прийшли рідні, близькі, друзі, а також учні нашої школи. 11-класниці подарували обереги, квіти, солодощі та побажали всім добра, щастя, миру.

Керівник музею Топіха Л. А.

     

 

 

 

У нас знову благодійний ярмарок

Напередодні Дня захисника України, 12 жовтня, у школі проведено захід «Мужності й геройства», на яке були запрошені воїни АТО.

Всі разом пройшлися сторінками історії і згадали наших односельчан-захисників, які стояли на варті миру, починаючи з Другої Світової війни і до сьогоднішнього дня. Вони не падали духом, не зламались, вистояли і повернулись додому. А ті, хто загинули, залишились в пам’яті нашого серця.

                                  Педагог-організатор Топіха Л. А.

09.09.16 у шкільному музеї відбувся урок-мужності на тему

«Герої серед нас, сучасні захисники України».

   Екскурсоводи музею показали відеофільм про нашого односельця Марченка І.М., який загинув на сході України, в Донецькому аеропорту.

   Учні школи прослухали розповідь про маленьку дитячу іграшку, яка була оберегом на передовій для військового Мальця С.С., та стала подарунком із фронту для сина Олександра.

   Запрошений Сергій Станіславович, разом із дітьми, розчулений розповіддю, поділився спогадами про воєнні будні, подарував музею нові експонати, привезені із зони АТО.

      Гостями музейного уроку були: директор центру патріотичного виховання учнівської молоді Білановська О. О. та методист центру патріотичного виховання Семеног О. В.

Керівник музею Топіха Л. А.

 

     1 вересня                                                                     2016 року

Флеш-моб

"ВИШИВАНА МОЯ УКРАЇНА"

в рамках проведення ПЕРШИХ УРОКІВ присвячених 25-ій річниці Незалежності України

Участь у флеш-мобі взяли учні 1-11 класів. Їхнім завданням було зобразити орнамент вишивки відповідного регіону України

Всеукраїнське визнання!

    7 квітня 2017 року у актовій залі Херсонської академії неперервної освіти відбулася церемонія нагородження переможців та призерів IV Всеукраїнського відкритого літературного конкурсу для дітей та молоді «ФантФест». Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки у 2013 році стала ініціатором проведення першого конкурсу, у якому вже у 2017 році взяли участь представники з 18 областей України та Республіки Казахстан. Цьогорічний конкурс вважається міжнародним, адже твори у жанрах фантастики та фентезі надсилали не тільки жителі нашої країни!

         Однією з представників Київської області стала Савотіна Валерія, учениця 10 класу Світильнянського НВК, вихованка шкільного гуртка «Літературна творчість»  та гуртка «Юні краєзнавці» від КЗ БРР «Броварський районний центр патріотичного виховання учнівської молоді» (Керівник – Чернійчук Василина Василівна). Дівчина виборола найвищу нагороду конкурсу – «Гран-Прі» за науково-фантастичне оповідання «Остання надія людства». Юна авторка вразила членів авторитетного журі своїм надзвичайно цікавим твором, філософськими думками та добірною мовою. Особливо приємно було чути слова позитивної крити від відомих українських письменників-фантастів – Дари Корній, Сашка Дерманського та Марини Павленко.

    Додому Валерія їхала з найціннішими для дівчини подарунками: грамотою всеукраїнського визнання її літературного таланту, новими книжками від авторів-фантастів та єдиною в Україні статуеткою Рудого Панька (ручної роботи), що є символом конкурсу та абсолютної перемоги у конкурсі «ФантФест»!

Василина Василівна Чернійчук,

керівник гуртків «Літературна творчість»

та «Юні краєзнавці»

bottom of page